Thursday, December 25, 2008

God Jul från Smedsletts i karantän!

Det blir inte alltid som man tänkt sig... men det kan bli bra ändå!
Redan dan före dopparedagen utbröt KRÄKSJUKAN. Det var stackars Oskar som drabbades och han höll på hela natten och en bit in på julafton.
Nog om detaljerna kring det.
Det var ju uppenbart att vi inte kunde åka till Mormor och Morfar som planerat. Mormor har ju precis börjat kurera sig så det var ingen julklapp vi ville ge vidare. För att inte tala om Henrik och Johanna som åker till Thailand på Annandagen. Nej vi fick vackert stanna hemma och ställa in julfirandet med släkten på Julafton och Juldagen.
Men det har varit bra ändå!När Douglas och Oskar vaknade hade Tomten varit på besök och det fanns klappar under granen som de öppnade och lekte med. Sen blev det tomtegröt alt. vätskeersättning och efter det lite mer lek. Vi byggde upp en stor tågbana i Douglas rum.
Den mesta julmaten hade jag lämnat i Hässelby, men till lunch vi fick ihop lite köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, potatis (alt. Onaka fil med godartade magbakterier). Under hela dagen gick tvättmaskinen, torkskåpet och torktumlaren varma, men till Kalle var läget under kontroll: Vi var ombytta och satt tillsammans och tittade hela familjen. Sen var det en rödklädd filur som smög omkring utanför... TOMTEN!!! Tänk att han kom! Douglas hoppade i soffan och klappade händerna, men när det ringde på dörren vågade han inte öppna. Eftersom vi var sjuka vågade inte tomten komma in, men han önskade oss en god jul och lämnade en massa julklappar (och lite julmat :)

Trots att jag skäms för mina egna kommentarer lägger jag upp en liten filmsnutt...
Douglas hjälpte till med julklappssäcken.Vi delade ut alla julklapparna och sedan öppnade vi ett paket i taget. Douglas fick börja med sina. Han var aldeles överväldigad och visste inte riktigt vad han skulle göra - å ena sidan ville han sätta igång och leka med det han precis öppnat, men samtidigt var han så nyfiken på vad mer han fått. (Jobbigt dilemma, måste utan tvekan läggas till listan på i-landsproblem!)
När han var klar hade vi en halv tågbana, en rejäl maskinpark och ett par nya outfits över hela vardagsrummet - för att inte tala om en euforisk liten pojke...
Sen var det Oskars tur. (Egentligen skulle han ha fått börjat, men han tyckte att det var OK att Douglas fick börja). Douglas hjälpte honom jättefint och proklamerade med beundran vad han fått. Oskar fick det största paketet - en pulka och en hel del saker som väckte Douglas ha-begär: Ett eget Gordon-tåg som både lät och lyste när den körde till exempel. Han har tur som har en så snäll bror som delar med sig. Det positiva är att Douglas nu också förstår att han måste dela med sig av sina saker till Oskar! Oskar fick också lite kläder, fina tofflor, en stor legoplatta, en bil med ljud (den har lägena "on" och "standby", men inte "off"... tack Peter ;) Ida hade sytt varsin nalle till killarna och Douglas som har ett väldigt gott öga till henne tog genast en och sprang in och la på sin säng. När han kom tillbaka hämtade han den andra och la på Oskars kudde. Hon hade även gjort kläder till dem (nallarna alltså) och en ljusstake åt mig och Henrik. Regina gav oss fina glasburkar med tjusiga kryddor i och killarna fick varsin handdocka. Nu får hon komma hit och leka dockteater med dem!
Mina julklappar gör att jag luktar gott och ska se lite snyggare ut och Henrik ska kunna hitta överallt med sin.
Vi fick även en allt-i-ett dator med touch screen från Tomten aka Henrik. Douglas kan nu själv spela olika Thomas spel på den.
Som ni förstår har vi haft det riktigt kul och lekt en massa med alla nya jullklappar tillsammans med barnen. Det jag kommer minnas är en mysig och lugn jul och de lite mindre angenäma avbrotten kommer snart vara bortglömda.
Till alla er som orkat läsa detta långa inlägg: Ha en riktigt god jul!!!

4 comments:

Unknown said...

Tänk att det finns något positivt med allt som sker.Vi blev så glada av att se filmsnutten, och att läsa vad ni har haft för er.
Naturligtvis saknade vi er alla oerhört mycket på Julaftonen, det var ju första julen utan Anna.
Hoppas att ni får ha det fortsatt bra nu, utan några oväntade avbrott och att det nya året skänker glädje till er alla.
Gott Nytt År önskar vi er
Kramar och pussar
Mormor & Morfar (mamma & pappa)
svärmor & svärfar

Anonymous said...

God Jul!

Synd att ni blev sjuka, men det låter som ni hade det bra ändå. Och ni verkar ju inte varit ensamma om att vara sjuka inför jul, många har vittnat om samma sak.

Själva flydde vi till Blidö och var mycket glada att undslippa smitta. Jag ska försöka lägga upp lite bilder från julen på
dkny1.bilddagboken.se

Gott Nytt År på er!

Anonymous said...

Jag känner igen det där. Vi hade det värsta precis veckan innan jul, men lagom till julafton däckade Thomas ... Så det blev lite annorlunda kan man nog säga :) Men det blir ju bra ändå och alla nära och kära kan man ju träffa när väl de 48 timmarna är över. Hoppas att ni kryar på er ordentligt nu. KRAMAR från oss.

Sunshine said...

Klart jag ska komma och leka dockteater det var ju själva grejen ^^ Kussens dockteater. Jag ville behålla den underbara apan själv men bestämde mig för att det var bäst om ni fick den så kan jag leka hos er istället *klok*
God jul!