Monday, September 29, 2008

Smidig som ett kylskåp...

...brukar man ju säga och mena det motsatta. Men faktum är att flytten av vårt kylskåp var fantastiskt smidig - det fanns hjul under. Däremot har det ju varit en hel del förarbete som Henrik ska få äran för.
Först rev han ut det gamla skåpet och då kände jag det som om ett korthus föll - det var såå många moment, en del oväntade, som skulle göras innan kylskåpet kunde komma på plats.
Väggen behövde spacklas på båda sidor om öppningen, väggen mot hallen blev full av märken efter minst 15 spikar Henrik drog ut från det gamla skåpet. Sedan måste han bygga ett nytt skåp med MDF-väggar, en sockel som kylskåpet skulle stå på, ett hyllplan upptill. Dessutom skulle det spacklas, slipas och målas in i det oändliga med väggfärg, snickerifärg och takfärg. Jag tycker inte att det var nödvändigt att måla bakom kylskåpet, men vad vet jag om sånt...
Hur som helst var det inte vad jag såg framför mig när jag sa "vi skulle kunna byta plats på kylen och frysen"...
Så här såg det ut i köket innan flytten. Tyvärr glömde jag ta kort av hur det såg ut innan frysen försvann också, men lite fantasi har ni säkert.
Och nu ser det ut så här:

Frysen får husera i matsalen tills vidare - snyggt va?
Innan vi kan ställa in frysen i köket ska "vi" ta bort överdelen av skåpet och byta bänkskivorna i köket, så det dröjer nog ett tag är jag rädd. Någon som vill komma och vara barnvakt en helg så att vi kan skynda på det hela?

No comments: