Friday, January 2, 2009

Gott Nytt År!

Gott Nytt År alla vänner!
Det är lite högtidligt att skriva årets första inlägg, men det får ändå bli en summering av nyårsfirandet. Familjen Grufman kom hit och Rut och Douglas badade medans Henrik och Micke bastade, drack öl. Inte så dumt med stort fönster i bastun... Deras egen version var att de knappt han basta något alls utan mest passade upp på barnen. Lisa och jag höll under tiden till i köket och gjorde en västerbottenspaj och förrätten - och passade Oskar såklart. Sen bytte vi och vi fick mysa i bastun - och det var tur att bastun var riktigt varm, för killarna hade gjort en Alva, så det var nästan smärtsamt att få ut balsamet ur håret. Det var första gången jag gjort mig iordning i stora badrummet och det var väldigt bekvämt. Det märkte nog killarna som skickade ner Douglas och Rut för att skynda på oss.Kalasfina begav vi oss sedan till familjen Fransson som hade dukat jättefint både till barnen och oss.
De hade bjudit in ett annat par som hette Björn och Helen. Björn kände min bror Peter från KTH - något som jag upplever allt oftare.
Barnsittningen hade en egen meny (varmrätt var kycklingspett & pasta och sedan fick de hallonglass till efterrätt) och började lite tidigare med paus för lek, film och trolleri mellan rätterna.
Oskar var väldigt nöjd och var långa stunder inne och lekte med de andra så att Henrik och jag fick njuta av den underbara maten:
Förrätt: Pepparrotscheesecake med rökt renkött som vi drack Café till. Ett rött sydafrikanskt vin med kaffekaraktär, spännande kombinationer.
Varmrätten kom till största delen från Mariannes Fisk: Hummer, pilgrimsmusslor, rökta räkor och västerbottenspaj. Till det fanns även bröd, salad och tre sorters aioli (lime, chili och vitlök) och vi drack ett vitt vin, Chablis. Helt underbart gott, men vi kunde inte närmelsevis äta upp allt vi beställt.
Efterrätten var halloncheesecake och var utsökt! Tur att jag har en speciell efterrättsmage för den ville man verkligen ta om av.
Barnen då? Undrar ni säkert. Jo, efter Björn S trolleri läste Björn F godnattsaga för alla barn och sedan somnade Douglas och Rut i Björn och Evas säng och Linus och Emelie i sina sängar. Till Oskar hade vi med resesängen och han sov så gott i arbetsrummet trots (eller kanske just för )att vi fanns i rummet bredvid.
Här trollas det för fullt, men tyvärr blev det inget ljud, men man kan se att barnen är mycket faschinerade.

Sedan rullade vi ut på verandan och tittade på fyrverkerierna - och självklart hade Micke med en egen tårta :-) - Jag fick inte med ljudet på denhär filmen heller, men det kanske inte gör lika mycket.
Det var så lätt att ha trevligt eftersom alla barn hade så kul med varandra - Mycket lyckat nyårsfirande!

1 comment:

Anonymous said...

Va skönt att höra att ni fick ett friskt nyår och så underbart ni verkar haft det :)

Vi fick gäster till nyår, som drog hit kräksjukan en vända till ... Lagom på natten till nyårsafton däckade den första ...

Men nu mår vi bra :)

Hoppas att vi ses snart!