Sunday, October 12, 2008

Liten målarskola

Eftersom vi har spenderat helgen med att skrapa, slipa, spackla, slipa igen, spackla om, slipa igen och slutligen målat (x15), tänkte jag dela med mig dela med mig av lite händiga tips och svara på några av de frågor man kanske ställs inför när man ska till att måla hemma.

Det händigaste tipset jag har är att inte måla om alls - flytta in i ett boende som redan är färdigmålat. Om du nu prompt känner att det ska målas - fuska inte! Om man inte gör rätt så blir det skit. Vilket föranleder mig att svar på några väl ställda frågor:
Fråga: Kan man använda färg istället för spackel?
Svar: Nej, hur mycket du än trycker in i springorna blir det inte bra. Sluta med det!
Fråga: Kan man använda färg för att laga sitt hus? T.ex. köksstommarna?
Svar: Resultatet kan variera, men generellt blir resultatet skit.
Fråga: Men visst blir resultatet finare om jag slänger upp giganorma mängder färg?
Svar: Dra åt h-vete!

Så här mycket färg skrapade och slipade jag loss från våra köksstommar:

och det är kanske 30% avallt som jag faktiskt slipade/skrapade loss. 30% låg kvar som ett fint damm på ALLT och resterande mängd var tryggt i min näsa, mina bihålor och lungor... Inte utan att man undrar hur mycket tungmetaller man egentligen brukade stoppa i färgen förr i tiden.

Nåja, nu är i alla fall stommarna färdigmålade:

-> Bara väggen och taket kvar, piece of cake!
Imorgon fyller Douglas år - han ser INTE fram emot att bli 3. Han vill vara 2 år forever, får väl se hur det går...

3 comments:

Anonymous said...

Men vilken ordning det blev i skåpen! Nästan lite läskigt ... :)

Till slut blir det bra, även om man får slita.

Stefan said...

Snyggt!

Andra frågor som man hoppas att ni inte ställde er när ni renoverade badrummet är t.ex:
Fråga: Kan man fuktisolera med färg?
Svar: Jadå, stryk på ett extra lager bara.

"When in doubt, ask your big brother"

Grattis Douglas på födelsedagen!

Anna said...

Teresa: Jag vet, jag är lite manisk ibland. En liten bekännelse: Kryddorna står i bokstavsordning... men det är faktiskt väldigt praktiskt! Som tur är står det "bordssalt" på saltet så den burken står längst ner. Lite jobbigare är det med svartpeppar och vitpeppar... OK lite konstig är jag kanske.

Stefan: Synd att du inte tipsade oss innan vi gjorde iordning badrummen...
Douglas tackar för gratulationerna trots att han inte ville prata i telefonen - bra försök dock :-)